Η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά τίποτα ούτε στην κρατική τηλεόραση ούτε στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζεται σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και υπενθυμίζει ότι η ΕΡΤ είχε οκτώ ολόκληρους μήνες να δώσει βήμα ζωντανά σε εκπρόσωπο του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής υπάρχουν «κρατικοδίαιτοι υβριστές» της, «που τα οικονομούσαν χοντρά από την κρατική τηλεόραση» και στους οποίους δεν χρωστά απολύτως τίποτα. «Το αντίθετο μάλιστα, αυτοί μας χρωστάνε», τονίζεται, «καθώς εδώ και πολλά χρόνια μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν μέσα από συχνότητες που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά στον ελληνικό λαό. Και παρ' όλο που ένα εκατομμύριο Έλληνες υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, η κρατική τηλεόραση δεν έπαψε ούτε στιγμή να μας θάβει και να μας προσβάλλει, προσβάλλοντας ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν τέλη από το υστέρημά τους για να σιτίζονται κάποια κομματόσκυλα».

Αναγνωρίζει εξάλλου ότι ανάμεσα στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που χάνουν τη δουλειά τους, υπάρχουν και οικογενειάρχες, που έβγαζαν τίμια το μεροκάματο και δούλευαν πραγματικά το ωράριό τους, σε αντίθεση όπως αναφέρεται, με «τα πολλά κοπρόσκυλα, που δεν ξέρανε ούτε πού πέφτουν τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης».

Η Χρυσή Αυγή ξεκαθαρίζει επίσης πως δεν χρωστάει απολύτως τίποτα ούτε στον Αντώνη Σαμαρά - τον οποίο αποκαλεί και πάλι «υπάλληλο των τοκογλύφων» και «ανδρείκελο της τρόικας»- που σε κάθε ευκαιρία την υβρίζει και τη συκοφαντεί.

«Αν θέλει να κάνει πραγματικές περικοπές ο Σαμαράς, ας αφήσει τις μαγκιές εκ του ασφαλούς και ας περικόψει δραστικά τους μισθούς των βουλευτών. Ας κόψει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα. Ας απολύσει τα golden-boys του Δημοσίου που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και χρεώνουν τα κρατικά ταμεία με εκατομμύρια», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Όσο για την αριστερά και όσους, όπως τονίζει, «κόπτωνται για τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ», «ιδού πεδίον δόξης λαμπρό: Ας βάλουν το χέρι στην τσέπη και ας δώσουν ένα μέρος του παχυλού βουλευτικού τους μισθού για τους απολυμένους».

Με αφορμή τέλος, την μη προβολή, όπως αναφέρει, της ανακοίνωσής της για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η Χρυσή Αυγή μιλά για «ψευτοδημοκρατία των διαπλεκόμενων καναλιών - κρατικών και ιδιωτικών»  και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον εθνικιστικό αγώνα εναντίον όλων.