«Πραξικοπηματική» χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ζήτησε να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του κόμματός τους για την κατάργηση της.

«Η κυβέρνηση με το πραξικόπημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν έκλεισε αυθαίρετα μόνο την ΕΡΤ, αλλά και το Κανάλι της Βουλής, που δείχνει μαύρο», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης. «Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να στέλνει μαύρο χρώμα στον λαό. Το Κανάλι της Βουλής αδιαμεσολάβητα μετέδιδε όσα έλεγαν τα κόμματα», πρόσθεσε.

Ζήτησε επίσης από το προεδρείο «αν είναι δυνατόν, αύριο κιόλας, να θέσει σε συζήτηση την πρόταση νόμου του κόμματος του για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ενημέρωσε ωστόσο ότι με βάση τον Κανονισμό προϋπόθεση για να εισαχθεί η πρόταση νόμου σε συζήτηση είναι να έχει εκδοθεί η έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε πάνυως ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν χρειάζεται να εξαντλήσει το περιθώριο των 15 ημερών και μπορεί να επισπεύσει για την έκδοση της έκθεσης του.