Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ η οποία διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική, πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της.

Τέλος επέμεινε στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή.

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο όλα τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συζήτησαν εκτενώς όλες τις πολιτικές παραμέτρους και τα πολιτικά σενάρια που ενδέχεται να προκύψουν και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ.

Η σχετική εισήγηση του κ. Κουβέλη εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ από ορισμένα στελέχη, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους, τέθηκε και θέμα αλλαγής του προσώπου του πρωθυπουργού.