Ρέγκλινγκ: Δεν είναι ώρα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Ρέγκλινγκ: Δεν είναι ώρα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Κατάργηση του θεσμού της τρόικας και παραγκωνισμό του ρόλου του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, στο προσεχές μέλλον, επιθυμεί ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για συζητήσεις, ώστε να υπάρξει νέα, δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

"Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να διαχειρίζονται μόνα τους τα πακέτα διάσωσης στο μέλλον, χωρίς τη συνδρομή του ΔΝΤ", φέρεται να δηλώνει ο επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού της ΕΕ, του ESM, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Αλλά ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί: Σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, το ΔΝΤ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ευρωζώνη, ως προς τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στα κράτη μέλη. Έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία. Αλλά μακροπρόθεσμα πρέπει να απεμπλακεί από τα ευρωπαϊκά bailouts, ώστε η Ευρωζώνη να αναλάβει μόνη της την εν λόγω ευθύνη. 

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας, ο ισχυρός άντρας του ESM τόνισε: Δεν είναι τώρα η ώρα για μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Θα μπορούσε να υπάρξει μια συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προς τα μέσα του 2014. Αλλά η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι τότε να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων» είπε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο