Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Βόλο.

«Tην πάτησε (σ.σ.: η κυβέρνηση). Γιατί δεν είδε στο πρόσωπο των εργαζομένων στην ΕΡΤ αυτό το φαύλο σύστημα του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας που οι ίδιοι στήσανε, αλλά στο πρόσωπό τους, είδε το δικό τους μέλλον, της αβεβαιότητας, της ανεργίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Με το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσαν ένα τσουνάμι αλληλεγγύης και υποστήριξης της δημοκρατίας εντός και εκτός Ελλάδος» σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Κεδίκογλου γιατί με αυτή την επιλογή τους δημιούργησαν ένα μεγάλο κύμα υπέρ της δημοκρατίας».

Χαρακτήρισε τα στελέχη της κυβέρνησης «αδίστακτα» ενώ αναφέρθηκε στην σημερινή συγκέντρωση στην ΕΡΤ λέγοντας ότι ήταν «συγκλονιστική».

«Δεν ζήσαμε δικτατορία» είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι «ζούμε παρόμοιες στιγμές από κάποιους αδίστακτους» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «συνταγματάρχη» τον υπουργό Οικονομικών.

«Έβαλαν τον "συνταγματάρχη" Στουρνάρα να στείλει επιστολή σε όλους τους σταθμούς απειλώντας ότι αν δεν διακόψουν την εκπομπή, θα κλείσουν» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

«Άραγε από ποια μακρυνή, σκοτεινή εποχή είναι βγαλμένες αυτές οι αποφάσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Θα προτείναμε στον κ. Στουρνάρα να στείλει αυτήν την επιστολή και στην ΕΒU. Αυτές είναι πρακτικές που γιγαντώνουν τη φωτιά της αντίδρασης».

«Μετά από αυτό δεν υπάρχει site που να μην ζητάει να αναμεταδώσει το σήμα της ΕΡΤ» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Μετά από αυτό δεν υπάρχει site που να μην ζητάει να αναμεταδώσει το σήμα της ΕΡΤ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποκτήσει πολλαπλάσια τηλεθέαση από αυτήν των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης. Δεν βρισκόμαστε στο 1967, να το καταλάβει αυτό ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Σαμαράς»

Όπως σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «προχθές δεν έσβησε το σήμα της ΕΡΤ, έσβησε η προοπτική της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς, για άλλη μία φορά, εφάρμοσε τις εντολές της τρόικας για χιλιάδες απολύσεις, για νέες ανθρωποθυσίες».

TAGS