Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Tην ώρα που την ερχόμενη Δευτέρα  στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης Σαμαρά θα αναζητούν, λύση για το θέμα της ΕΡΤ προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ή σε πολιτική ανυπαρξία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στην πλατεία Συντάγματος ο Αλέξης Τσίπρας θα  κάνει το βήμα για μια «κυβέρνηση τα της αριστεράς».

Αυτό άλλωστε είναι και το σύνθημα της  συγκέντρωσης  που έχει  προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ερχόμενη Δευτέρα  το βράδυ  με αφορμή τον έναν χρόνο από την διεξαγωγή των εκλογών που ανέδειξε  το κόμμα του Αλέξη  Τσίπρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.  Η κινητοποίηση αυτή αναμένεται να πάρει προεκλογικό χαρακτήρα μετά τις σοβαρές και ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για όλα τα θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει καλέσει του πολίτες σε νέο ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «την κυβέρνηση δεν θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά αλλά ο ελληνικός λαός.»

Η κινητοποίηση των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι μεγάλη προκειμένου η συγκέντρωση να είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση αφού σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου το θέμα της ΕΡΤ έχει κινητοποιήσει ήδη μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πειστεί πλέον ότι το μνημονιακό πρόγραμμα δεν βγαίνει με κανένα τρόπο και γι αυτό ο πρωθυπουργός πήρε το ρίσκο του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης χωρίς να ρωτήσει κανένα. Το Βατερλό της ΔΕΠΑ με την αποχώρηση της  Ρωσικής εταιρείας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την τρύπα των εσόδων και εάν αυτή δεν καλυφθεί γρήγορα τότε –όπως λένε - είναι σίγουρο ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν χρειάζεται κανέναν για να τον ρίξει... Θα πέσει μόνος του .

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να παραμείνει στην θέση του αντιλαμβανόμενος ότι θα  πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες ότι τα όσα τους έλεγε τόσο καιρό «περί θυσιών που πιάνουν τόπο «  ήταν μόνο λόγια χωρίς αντίκρισμα ενώ θα πρέπει να επιβάλει και νέα επώδυνα μέτρα .

«Το καλύτερο ενδεχόμενο για τον Αντ. Σαμαρά είναι να τον ρίξουν οι δυο κυβερνητικοί του εταίροι έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δραπετεύσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο επικαλούμενος τις πολιτικές φιλοδοξίες αλλά και τα αδιέξοδα των εταίρων του».

TAGS