Τη στροφή 180 μοιρών υπέρ της ασφαλούς προοπτικής της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει η Citi αποκαλώντας την ΕΡΤ «πολυδάπανο και άχρηστο περιουσιακό στοιχείο» που δεν μπορεί να ξεφορτωθεί το ελληνικό Δημόσιο. Χρησιμοποιεί επί λέξει την αγγλική έκφραση «wasteful white elephant» για την κρατική επιχείρηση που απασχολεί 2.500 υπάλληλους έναντι μόλις 800 του BBC.

Εκτιμά ότι η ανάκαμψη στην αγορά των ομολόγων είναι μόνο το ξεκίνημα μιας θετικής πορείας και  βλέπει τις τρέχουσες τιμές των ομολόγων σαν επενδυτική ευκαιρία που αποκτά θετική τάση στην αγορά. Αναφέρεται σε μέσες τιμές ομολόγων 46 – 47 (strip).

Για την ΕΡΤ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της, σύμφωνα με το newmoney.gr, το κόστος αναδιάρθρωσης αυτής και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων, όπου και εκεί αναμένει να γίνουν περικοπές, θα παρουσιαστεί στη Βουλή τις επόμενες μια με δύο εβδομάδες. Το ιδανικό, μάλιστα, όπως αναφέρει, είναι αυτό να γίνει πριν τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ. Εάν “περάσει” το σχετικό νομοσχέδιο, η θέση του Σαμαρά θα ισχυροποιηθεί, απέναντι τόσο στην Τρόικα, όσο και στους κυβερνητικούς του ετέρους.

Ενώ υπάρχει πάντα η περίπτωση να πρόκειται για λάθος πολιτικό υπολογισμό από πλευράς Αντώνη Σαμαρά, ο οίκος πιστεύει ότι είναι πολύ απίθανο τα μικρότερα κόμματα της συγκυβέρνησης να αφαιρέσουν τη στήριξή τους στην τρικομματική για το θέμα της ΕΡΤ (πόσο μάλλον όταν ήταν ο ίδιος ο Βενιζέλος που είχε προτείνει την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, αν και με κάποιες διαφορές στη στρατηγική της εκτέλεσης). Εξάλλου, σημειώνει η Citi, το ΠΑΣΟΚ έχει δει τα ποσοστά του να βυθίζονται από τις τελευταίες εκλογές και ίσως χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ για να πάρει το 3% που απαιτείται για να μπει στη Βουλή, αν γίνουν νέες εκλογές.

Παράλληλα, η Citi αναμένει από πλευράς κυβέρνησης το νέο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, για το οποίο σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από την ΕΕ για περισσότερη ευελιξία, ώστε να βοηθηθεί η ελληνική πλευρά να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την πώληση.