current views are: 1

14 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση07:41

Στουρνάρας: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα

«Τα στοιχεία για την ΕΡΤ είναι γνωστά, τηλεθέαση, έξοδα. Η κατάσταση με την ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση. Ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα για την κυβέρνηση», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

Δημοσίευση 07:41’
αρθρο-newpost

«Τα στοιχεία για την ΕΡΤ είναι γνωστά, τηλεθέαση, έξοδα. Η κατάσταση με την ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση. Ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα για την κυβέρνηση», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

«Τα στοιχεία για την ΕΡΤ είναι γνωστά, τηλεθέαση, έξοδα. Η κατάσταση με την ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση. Ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα για την κυβέρνηση», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή προς απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι γνωρίζουν εκ των έσω την λειτουργία του Δημοσίου, ξέρετε ότι δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε ένα τεχνικό από την Αγία Παρασκευή. Επομένως, δεν θα μπορούσαμε νε αναδιαρθρώσουμε της ΕΡΤ εν εξελίξει», είπε και πρόσθεσε:

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αφήσει στις επόμενες γενιές μια «υγιή» και πραγματικά δημόσια τηλεόραση» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας ενώ πρόσθεσε: «Για να αποκατασταθεί η αλήθεια, κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρω ότι στο φετινό προϋπολογισμό της ΕΡΤ, ύψους 220 εκ. ευρώ, τα 210 προέρχονται από τον κοινωνικό πόρο – το χαράτσι, όπως είπατε- υπέρ της ΕΡΤ. Κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα πληρώνει 50 ευρώ το χρόνο για την ΕΡΤ, εκ των οποίων ένα μικρό μόνο ποσοστό πηγαίνει για την κάλυψη του ΛΑΓΗΕ, δηλ. του ελλείμματος της ενεργειακής αγοράς. Για να καταλάβετε,  μόνο 9 εκ. ευρώ προέρχονται από διαφημίσεις στην ΕΡΤ. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από τον κοινωνικό πόρο. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα ακροαματικότητας, είναι γνωστά σε όλους και δεν θα ήθελα να τα αναφέρω. Αλλά, δεν είπατε ότι έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο είχαν επεξεργαστεί προ πολλού ο κ. Αλεβιζάτος με τον κ. Μόσιαλο. Το καταθέσαμε λοιπόν σε δημόσια διαβούλευση. Ελάτε μαζί να ανοίξουμε τη νέα ραδιοτηλεόραση το συντομότερο δυνατό.

Για το αν η οικονομία πηγαίνει άσχημα, να σας θυμίσω πού ήμασταν ένα ή δύο χρόνια πριν, όταν όλοι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και πού είμαστε σήμερα. Σήμερα οι εταίροι έχουν δανειοδοτήσει την ελληνική οικονομία με 250 δισ. ευρώ, η εκταμίευση συνεχίζεται κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην οικονομία. Η μεγάλη μας πρόκληση σήμερα είναι πώς να συνδυάσουμε την περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή που χρειάζεται, με οικονομική ανάπτυξη. Υπογράψαμε προχθές σημαντικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να αρχίσει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία,  τελειώνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η οποία πηγαίνει πολύ καλά. Αντί, λοιπόν, να σταθείτε στα θετικά σημεία, καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε καμία λύση. Εμείς καταθέσαμε σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ΕΡΤ». 


σχετικα αρθρα