«Το "λουκέτο" στην ΕΡΤ αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση, στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου και στην έκπτωση αξιών και αρχών μέσα στην ελληνική κοινωνία» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του κόμματος «Νέα Μέρα» Γιάννης Κουράκος και Νίκος Σταυρογιάννης.

Όπως αναφέρουν «Από τη μία, η Κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απαξιώνοντας πλήρως την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και την ίδια ώρα οι Κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαγκωνίζονται για το ρόλο της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν την άκριτη και χωρίς πρόταση υπεράσπιση των προνομίων που χρόνια ανέθρεψε το κομματικό κράτος και πλήρωναν οι Έλληνες φορολογούμενοι».
Και ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναστείλει άμεσα τη διακοπή λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας προωθώντας μια άμεσα εφαρμόσιμη λύση αναδιοργάνωσης και λειτουργίας με αξιοκρατικά κριτήρια».