Πιστή στη γραμμή της για το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά, με τον Φώτη Κουβέλη να αναζητεί, πλέον, το πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα αναλάβει την πρωθυπουργία της  χώρας σε περίπτωση άρνησης του κ. Σαμαρά ως προς το αίτημα της ΔΗΜΑΡ.

Αυτό διαρρέουν τις τελευταίες ώρες άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του κ. Κουβέλη, με τους οποίους επικοινώνησε το newpost.gr.

Από την Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο καυτό ζήτημα της ΕΡΤ. Στελέχη της  ΔΗΜΑΡ έχουν επωμιστεί την ευθύνη  αναζήτησης ανεξάρτητου προσώπου κοινής αποδοχής  που θα προτείνουν στους κυβερνητικούς τους εταίρους για το Μέγαρο Μαξίμου για την θέση του πρωθυπουργού.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τελείωσε. Εμείς δεν θέλουμε εκλογές γιατί ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τον τόπο. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει αλλαγή πρωθυπουργού» σημειώνουν με νόημα καθημερινοί συνομιλητές του κ. Κουβέλη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο, ο Φώτης Κουβέλης ήταν αμετακίνητος από τη θέση του σχετικά με την ΕΡΤ, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να προβλέψει την επόμενη μέρα!