current views are: 1

14 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση17:29

Κίνηση εκτόνωσης από Σαμαρά για άνοιγμα της ΕΡΤ

Να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σε μια κίνηση εκτόνωσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσουν άμεσα από τον ειδικό διαχειριστή όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει η ΕΡΤ και να αρχίσει η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 

Δημοσίευση 17:29’
αρθρο-newpost

Να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σε μια κίνηση εκτόνωσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσουν άμεσα από τον ειδικό διαχειριστή όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει η ΕΡΤ και να αρχίσει η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 

Να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σε μια κίνηση εκτόνωσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσουν άμεσα από τον ειδικό διαχειριστή όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει η ΕΡΤ και να αρχίσει η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι αναμένει αντίστοιχη στάση από τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αποφευχθούν  περιπέτειες για τη χώρα, ωστόσο όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες του newpost τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Συγκεκριμένα από πλευράς ΔΗΜΑΡ η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της πρότασης του κ. Σαμαρά, αναφέρει ότι την ίδια πρόταση είχε καταθέσει το μεσημέρι και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης στον Φώτη Κουβέλη, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Πρωθυπουργό πως «έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ.Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σ΄αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους σε συνομιλία τους με δημοσιογράφους σχολίαζαν δεικτικά τη δήλωση του Πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή τι μας λέει τώρα, ότι έκανε λάθος; Ότι η αναδιάρθρωση μπορούσε να γίνει και με την ΕΡΤ ανοικτή;»

Στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς «προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω: Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 

Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αναμένει «αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Αμετακίνητη η ΔΗΜΑΡ 

Την επιμονή τους στην απόφασή τους για την ΕΡΤ εξέφρασαν νωρίτερα τόσο ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης όσο και στελέχη του κόμματος. 

Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε αμετακίνητος από τη θέση του για την ΕΡΤ ενώ σε επικοινωνία με το newpost στελέχη της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι έχουν επωμιστεί την ευθύνη αναζήτησης ανεξάρτητου προσώπου κοινής αποδοχής  που θα προτείνουν στους κυβερνητικούς τους εταίρους για το Μέγαρο Μαξίμου για την θέση του πρωθυπουργού.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τελείωσε. Εμείς δεν θέλουμε εκλογές γιατί ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τον τόπο. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει αλλαγή πρωθυπουργού» σημείωσαν με νόημα καθημερινοί συνομιλητές του κ. Κουβέλη. 

ΠΑΣΟΚ: Διάλογος μόνο με ανοικτή ΕΡΤ

Ο διάλογος θα γίνει μόνο με ανοικτή ΕΡΤ διεμήνυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό. Ο ίδιος μάλιστα, κατά την επικοινωνία του με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη δεν δέχτηκε καν να ακούσει την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για μεταβατικό στάδιο ημιλειτουργίας της ΕΡΤ. 

«Ό,τι είχα να πω τα είπα στην Βουλή. Σας παρακαλώ ξαναδιαβάστε την ομιλία μου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο τηλεφώνημα του υπουργού Επικρατείας.

 


σχετικα αρθρα