Ενήμερη για τις εξελίξεις στην Αθήνα είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, η Γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση», διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Ημερισία, την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αθήνα εξέφρασε και ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατίας, απάντησε «ναι».

Σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Καγκελαρίου Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου. Οπως είπε, εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.