current views are: 1

15 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση11:47

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς και επίδειξη δύναμης»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στη Real News. 

Δημοσίευση 11:47’
αρθρο-newpost

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στη Real News. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στη Real News. 

«Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά δεν προκάλεσε ποτέ πτώση κυβερνήσεων», αφήνοντας έμμεση αιχμή κατά του Αντώνη Σαμαρά για την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και συνεχίζει ανεβάζοντας τους τόνους: «Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς, δεν δέχεται όμως τετελεσμένα, εκβιασμούς και μαθήματα υπευθυνότητας».

Στη συνέχεια κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για την «καταδρομική» όπως την χαρακτηρίζει «κίνηση στην ΕΡΤ, επειδή δεν έγιναν εγκαίρως τα βήματα στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης».

Παράλληλα τονίζει «ότι δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με αυτό σενάριο, να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά μας».

Ενώ σχετικά με τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά απαντά: «Θεωρώ ότι είναι πολύ έμπειρος και ευφυής για να κάνει τέτοιες σκέψεις».

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει τους δικούς του όρους για την εκτόνωση της κρίσης: «Το σημαντικότερο είναι η ΕΡΤ να είναι εν λειτουργία, ανοιχτή», ενώ αξιολογεί ως προτεραιότητα για τη συνέχιση της  κυβέρνησης «να γίνει αντιληπτό από τη ΝΔ ότι δεν είναι μία μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ανέχεται τους δύο κυβερνητικούς εταίρους». 

«Αλλιώς» συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος, «το σύνταγμα ρυθμίζει αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε μία Βουλή στην οποία δεν υπάρχει αυτοδύναμη μονοκομματική πλειοψηφία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση μέσα από την υπάρχουσα Βουλή όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το newpost.


σχετικα αρθρα