Στα μικρόφωνα της ΕΡΑ Πάτρας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος καλεσμένος του δημοσιογράφου και Διευθυντή του Κρατικού Ραδιοφωνικού σταθμού κ. Α. Αδαμόπουλου.

Ο κ. Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι: 

«Ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Η δολοφονία της ΕΡΤ και η εκτέλεση των 2656 εργαζομένων ακόμα και αυτή η δημοκρατική εκτροπή και ανωμαλία ήταν όλα προσχεδιασμένα. Μετά το φιάσκο της ΔΕΠΑ βγήκε από τα συρτάρια του Μαξίμου το σχέδιο "λουκέτο στην ΕΡΤ και πολιτική αποσταθεροποίηση" και έτσι τοποθετήθηκε η "βόμβα" στην ΕΡΤ».

Ο Ν. Νικολόπουλος στην συνέχεια τόνισε : «Ο Α. Σαμαράς κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα της Ελλάδος υπερβαίνει "το πρόβλημα της ΕΡΤ". Το Βατερλό του Σ. Κεδίκογλου με τους Ρώσους υποψηφίους αγοραστές της ΔΕΠΑ, ήρθε να ακολουθήσει το "διάγγελμα" του για το κλείσιμο της ΕΡΤ». 

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επεσήμανε ότι είχαν προηγηθεί με  με ευθύνη της τρικομματικής, τα εξής: Αποτυχία εσόδων, αποκρατικοποιήσεων- ακόμα και για τον ΟΠΑΠ υπάρχουν ζητήματα- αμηχανία, φόβος, που οφείλονται στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για το εξελισσόμενο "παιχνίδι ανακατανομής της γεωπολιτικής ισχύος". Τρανό παράδειγμα το ναυάγιο ΔΕΠΑ, ενώ εξίσου σημαντικά είναι εκείνα της Έκθεσης του ΔΝΤ και της Morgan Stanley, της ΔΕΣΦΑ».  

Ο κ. Νικολόπουλος έκανε υποστήριξε ότι «η πολιτική "ζαριά" Σαμαρά μέσω της ΕΡΤ φοβίζει πολύ κόσμο» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι εάν ο «πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαχειρισθεί τις δικές του αστοχίες ας παραιτηθεί».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να αφήσει τις αυταρχικές λογικές που αγγίζουν τα όρια της κοινωνικής αναλγησίας και πρόκλησης» είπε ο γενικός γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε και επεσήμανε ότι  «δεν μπορεί να παίζονται παιχνίδια με φόντο την πολιτική αβεβαιότητα, γιατί ακόμα και η υπόνοια της πολιτικής αβεβαιότητας, επιφυλάσσει κινδύνους οικονομικής αβεβαιότητας  με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα». 

Παράλληλα επεσήμανε ότι: «Οι πολίτες φυσικά θέλουν αλλαγή, δεν συγχωρούν όμως επιπόλαιες, πραξικοπηματικές  και αυτόματες αποφάσεις που καταργούν δομές, συνυφασμένες με την ιδία την Ελλάδα, με την ίδια την κοινωνική ζωή».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξε ότι «το "μαύρο" στην ΕΡΤ συμβολίζει το μέλλον που επιφυλάσσει η πολιτική των μνημονίων για την Πατρίδα, για τους Έλληνες και τη Δημοκρατία μας, εάν παραμείνουμε στο καθεστώς της ξένης κατοχής των δυναστών δανειστών».