Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε το άρθρο του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «οι θέσεις του κ. Σαμαρά αποδεικνύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης να κλιμακώσει την αντιλαϊκή λαίλαπα ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομουνιστικό Κόμμα: «Όταν ο κύριος Σαμαράς μιλάει για σταθεροποίηση της δημοκρατίας, εννοεί ότι θέλει ο λαός να υποκύψει, να βάλει πλάτη, να στηρίξει την εξουσία των μονοπωλίων και να δεχθεί τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών μέτρων» σημειώνει ο Περισσός, καλώντας τον λαό «να απαντήσει, γυρίζοντας την πλάτη στα κόμματα του κατεστημένου, με συσπείρωση, συμπόρευση με το ΚΚΕ με στόχο να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η αντιδραστική θεωρία ‘Νόμος και τάξη’».

Σχολιάζοντας δε, τον τίτλο του άρθρου «Ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά…», το ΚΚΕ τονίζει ότι «όσο για το μείγμα των αβγών στο μπλέντερ της πολιτικής του αρχηγού της ΝΔ, όχι μόνο δεν φτιάχνει ομελέτα, αντίθετα δείχνει ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τα αβγά που χρησιμοποιούν είναι ήδη χαλασμένα».