Έξαλλος με τον υπουργό Διοκητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είναι προσχηματική, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αφού στην πραγματικότητα ο κ. Βενιζέλος, εννοεί τον Φώτη Κουβέλη. 

Η αδράνεια που έχει δείξει μεχρι και σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το δημόσιο τομεα, έχει εξοργίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για την σημερινή πολιτική κατάσταση.

Εάν ο κ. Μανιτάκης είχε πράξει εξ αρχής τα όσα ο ίδιος δεσμεύθηκε στην τρόικα ότι θα κάνει, σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αφού οι μεταρρυθμίσεις θα είχαν δρομολογηθεί και οι πρώτες απολύσεις από το Δημόσιο, θα είχαν αποφασιστεί ανά φορέα ως προβλέπει το μνημόνιο.

Η ολιγωρία όμως του υπουργού, να δρομολογήσει τις 2.000 απολύσεις και 12.500 διαθεσιμότητες που προβλέπει το μνημόνιο έως τα τέλη του Ιουνίου, κατέστησαν απαραίτητη, την καθοριστική για το μέλλον της ΕΡΤ απόφαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.