Υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ, τάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεόδωρος Σολδάτος, ο οποίος είχε διαγραφεί πριν από μερικούς μήνες από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
 
Η επιστολή του κ.Σολδάτου:
 
"Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Γνωρίζουν ότι η σύνεση και η αποφασιστικότητα αυτής της κυβερνήσεως, απέτρεψαν το ενδεχόμενο να βρεθεί η πατρίδα σε ολέθριες συνθήκες και έξω από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
 
Οι θυσίες της ελληνικής οικογένειας, έδωσαν τη δυνατότητα στην πολιτεία, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα αφετηρία στον τόπο. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, είναι βαθιά ριζωμένη στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.
 
Η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι χθες στην ΕΡΤ, αντιπροσωπεύει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που προσδοκούν οι Έλληνες από την πολιτεία. Προνόμια, αδιαφάνεια, σπατάλη, πελατειακή αντίληψη. 
 
Ο λαϊκισμός που εκπέμπεται για μια ακόμη φορά από τις πολιτικές δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, η εμμονή και η επιμονή των συντεχνιών σε πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στις σημερινές συνθήκες, δε μπορούν να συνεχίζουν να εμποδίζουν την επιδίωξη για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Ελλάδα. Η αλλαγή έπρεπε να έχει γίνει χθες. Η κυβέρνηση έπρεπε να ξεκινήσει από την ΕΡΤ. 
 
Οι ηγέτες οφείλουν να καθοδηγούν το λαό, αψηφώντας το ενδεχόμενο πρόσκαιρου πολιτικού κόστους. Η Νέα Δημόσια Τηλεόραση, είναι απαίτηση και προϋπόθεση για τη συνέχεια".