Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας τηλεφώνησε σήμερα το απόγευμα στον πρωθυπουργό, θέλοντας να του εκφράσει -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- τη στήριξή της στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, όπως άλλωστε αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η κ. Μέρκελ, λένε οι ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε τον σεβασμό της στον κ. Σαμαρά, λόγω των επιτυχιών της χώρας σε οικονομικό επίπεδο, λόγω των αποφασιστικών κινήσεων που κάνει στην πολιτική σκακιέρα ο πρωθυπουργός, παρά τις έντονες αντιδράσεις και φυσικά λόγω της προόδου που παρατηρείται ως αποτέλεσμα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων.

Το τηλεφώνημα της "πρώτης κυρίας" της Ευρώπης, έρχεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, με δεδομένο ότι οι αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ συνεχίζονται όλο και πιο έντονα, αλλά και επειδή τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους εταίρους του στην κυβέρνηση κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι σήμερα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με αφορμή την ομιλία του τελευταίου στο Ναύπλιο.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του newpost, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε την παρακάτω δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της καγκελαρίας:

"Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε τηλεφωνικά, την Κυριακή το απόγευμα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Η καγκελάριος εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό το σεβασμό και την υποστήριξή της για τον σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησής του. Η Ελλάδα έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται ήδη καλύτερα απ' ό,τι ήταν πριν από κάποιους μήνες. Τώρα είναι αποφασιστικής σημασίας, προκειμένου να συνεχίσει σε αυτή την επιτυχημένη πορεία, να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την Τρόικα, ως προς τη αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης".