Με τον αέρα που του  δίνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών μετά  το φιάσκο του κλεισίματος  της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί  σήμερα ένα χρόνο από τις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καλώντας τους πολίτες «να αγωνιστούν  για την δημοκρατία  και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση πλέον βρίσκεται σε ιδιαίτερα  δυσχερή θέση και η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το μόνο που θα κάνει είναι να καταγράψει για άλλη μια φορά τις μεταξύ τους διαφωνίες. Έλεγαν ακόμα ότι «και να αποσοβηθεί η  τωρινή κρίση  το σίγουρο είναι ότι  οι εταίροι του Αντ. Σαμαρά έχουν πλέον πειστεί ότι σε όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας περί αυταρχισμού του πρωθυπουργού και των παροικούντων στο Μέγαρο Μαξίμου  ήταν απόλυτα σωστά».

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.  Έστω και έτσι έστω και τώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  κατάλαβαν κάποια πράγματα για τον κυβερνητικό τους εταίρο».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ακόμα ότι και τώρα να μην πάμε σε εκλογές οι κάλπες θα στηθούν τους επόμενους μήνες αφού πλέον οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης  έχουν πειστεί ότι ο Πρωθυπουργός ενεργεί σε όλα τα θέματα με βάση το δικό του συμφέρων και όχι βάση  της προγραμματικής συμφωνίας  ανάμεσα στα τρία κόμματα .

Ακόμα  ισχυρίζονται ότι « με δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα μετά  το ναυάγιο της πώλησης της ΔΕΠΑ τα πράγματα θα γίνουν θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα  για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους του πρωθυπουργού οι οποίοι όπως δείχνουν όλα ψάχνουν τρόπο για να απεγκλωβιστούν από την Κυβέρνηση Σαμαρά. .

 Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως σήμερα θα αναφερθεί στα όσα συνέβησαν στην ΕΡΤ και θα επισημάνει ότι  «Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει  την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Γνωρίζει, όμως, πως είναι απομονωμένος, έχει απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αξιοπρέπειά του, για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό.

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές  γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν την φωνή τους με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους νοσοκομειακούς, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου τα τελευταία χρόνια στον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης».