«Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αναλώνονται σε παιχνίδια εξουσίας για την κομματική τους επιβίωση», σχολίασε ο βουλευτής της Συμφωνίας για την Ελλάδα, Χρήστος Αηδόνης  με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την πολιτική σταθερότητα της πατρίδας μας ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. Εμμένει σε μία ρητορική που δημιουργεί προϋποθέσεις για εκλογές με ψευτοδιλήμματα, όταν η κυβερνητική ανικανότητα αποτελεί το μείζον ζήτημα. Η επικοινωνιακή σύγχυση που επιχειρείται από το Μαξίμου, με όχημα και πρόσχημα την ΕΡΤ αλλά και οι καταγγελίες δίχως ονοματεπώνυμο για διαφθορά και σπατάλη, ερεθίζουν την κοινή γνώμη, όταν είναι γνωστό πως η ΕΡΤ έχει υπάρξει αντικείμενο μεγάλης εκμετάλλευσης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Όλοι ζητούν την εξυγίανση, όχι όμως τη φίμωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού αγαθού. Το τεράστιο πολιτικό λάθος της καουμπόικης σίγασης της ΕΡΤ δεν αποκαθίσταται ούτε με tweets ούτε με καταιγισμό «αυθόρμητων» δηλώσεων υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, επί ποινή αποκλεισμού..

Οι ακροβασίες με τα δημόσια αγαθά πρέπει να σταματήσουν τώρα.

Τη στιγμή που η ύφεση, η ανεργία και το success story της υπ-ανάπτυξης διαλύουν τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της Ελλάδας, οι κυβερνητικοί εταίροι, αναλώνονται σε παιχνίδια εξουσίας για την κομματική τους επιβίωση. Ας αναλογιστούν όλοι σε ποιες νέες τεράστιες περιπέτειες βάζουν την Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Χρήστους Αηδόνη.