Στην επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρηχγών αναφέρονται με άρθρο τους οι New York Times στη διαδικτυακή τους έκδοση με τίτλο: «Οι Έλληνες ηγέτες συναντώνται σε μία προσπάθεια να σώσουν την κυβέρνηση».

«Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα παγώσουν τα δάνεια διάσωσης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το άρθρο.

Χαρακτηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση «εύθραυστη», τονίζουν πως «οι ηγέτες της συναντώνται για να κλείσουν το ρήγμα που προήλθε από το κλείσιμο της ΕΡΤ και που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που δε βρεθεί συμβιβαστική λύση».

Στο άρθρο τους οι NYT αναφέρονται και στη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.

«Η διαφωνία των εταίρων κλιμακώθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίστηκε την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ και είπε ότι "το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει, το δίλημμα είναι ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παρεμπόδιση των μεταρρυθμίσεων"» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνητικούς του εταίρους έστειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο. «Κανείς δεν θα μας εγκλωβίσει σε έκτακτες εκλογές. Άλλοι να προσέχουν. Όποιος χρεωθεί τις έκτακτες εκλογές θα το μετανιώσει. Και αυτοί δεν θα είμαστε εμείς.

Εμείς κάναμε προτάσεις απεμπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να μας απαντήσουν ποιος θα πάρει το τεράστιο βάρος της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας, αν προκηρυχθούν τώρα εκλογές.

TAGS