«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει αντιληπτό πως η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές για τον λόγο ότι δεν είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε αυτό που όλοι μαζί συμφωνήσαμε εδώ και κάμποσους μήνες», είπε ο  υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm, ο υπουργός τόνισε: «Αυτό που συμφωνήσαμε ήταν ότι θα απομακρυνθούν 2 χιλιάδες υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου και άλλοι δύο χιλιάδες μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το συμφώνησαν και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση».


Στη συνέχεια είπε: «Οποιοσδήποτε μπορεί να τοποθετείται απέναντι στο θέμα της ΕΡΤ με το δικό του ιδεολογικό ή πολιτικό τρόπο. Να λέει ότι “εγώ δεν θέλω μεγάλο δημόσιο και ως εκ τούτου πιστεύω ότι η ΕΡΤ πρέπει να περιοριστεί” ή “θέλω δημόσιο, ως εκ τούτου θέλω τη δημόσια τηλεόραση να έχει σημαντικό ρόλο”». 


«Πέραν όμως της πολιτικής τοποθέτησης από τη μια ή την άλλη πλευρά υπάρχει και κάτι το οποίο είναι πολύ χειροπιαστό και συγκεκριμένο. Η διεθνής δέσμευση της χώρας. Αυτοί οι οποίοι διαφωνούν με την ΕΡΤ πρέπει να μας εξηγήσουν από που αλλού θα φύγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να μην σταθώ ότι εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό το πράγμα βεβαίως, διότι η δέσμευση της χώρας υπάρχει από τις αρχές του χρόνου», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.