Λουκέτο στην ΕΡΤ ή στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα;

Οι φήμες θέλουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να θέσει το παραπάνω δίλλημα στους κυβερνητικούς εταίρους του σήμερα το απόγευμα στις 7.30 η ώρα κατά τη συνάντηση που θα έχουν. 

Και αυτό γιατί η ανάγκη απομάκρυνσης 2000 ατόμων από το δημόσιο είναι επιτακτική και οι Τροϊκανοί πιέζουν ασφυκτικά να εφαρμοστούν όσα έχουν συμφωνηθεί και υπογραφθεί.

Ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες, όμως, του newpost.gr από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι θα τεθεί αυτό το δίλημμα καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τον ύψιστο ρόλο που διαδραματίζουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ) στην εθνική άμυνα της χώρας.

Τροφοδοτούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτουν περιζήτητες αδειοδοτήσεις και συμβάσεις και αν ξεπεραστεί η απαξίωση  προκάλεσε  σε αυτά η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορούν να σημειώσουν εντυπωσιακά οικονομικά πλεονάσματα.

Και εκτός από αυτά υπάρχουν και οφέλη ειδικού γεωστρατηγικού βάρους που θα ήταν έγκλημα να τα απεμπολήσει η χώρα και μάλιστα τις κρίσιμες αυτές στιγμές που βιώνει η χώρα.