Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιβάλλουν την ύπαρξη Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αφού σε όλες τις ακριτικές περιοχές η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμπει για εθνικούς και μόνο λόγους, υποστηρίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως τονίζει, δεν νοείται σύγχρονο κράτος χωρίς κρατική τηλεόραση ενώ ζητεί τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με αυθαίρετες παρεμβάσεις.

«Η στείρα πολιτική λιτότητας και υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό, οδηγεί στην ισοπέδωση και την διάλυση των πάντων», σημειώνει ο βουλευτής και προσθέτει πως «κυρίως τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας». 

«Με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», συνεχίζει, «χωρίς να τεθεί σε πολιτική και δημόσια διαβούλευση και χωρίς να υπάρξει ούτε ένα στοιχειώδες μίνιμουμ χρονικό περιθώριο, η ΝΔ οδηγεί με αυτή της την απόφαση την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς».

«Λίγο ήθος κύριοι μεταμοντέρνοι εκσυγχρονιστές που έρχεστε να αναιρέσετε αυτά που πριν λίγους μήνες οι ίδιοι λέγατε. Πού αλήθεια αναφερόταν στο πρόγραμμά σας προεκλογικά ότι σκοπεύετε να κλείσετε την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση; Ή μήπως και αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση από το 2011;», καταλήγει.