current views are: 1

17 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση17:42

Αλέξης Τσίπρας: Σας ενημερώνω κ. Σαμαρά ότι τελειώσατε, καλή σας νύχτα

Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές.

Δημοσίευση 17:42’
αρθρο-newpost

Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές.

Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή. Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που είναι σε εξέλιξη είπε: «Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον Πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα  βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

«Έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς»

«Αυτό είναι η κοινή πεποίθηση, το τελεσίδικο μήνυμα από τον αγώνα της ΕΡΤ και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σαρώνει όλη την Ελλάδα. Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος. Απομονώσατε και διαπομπεύσατε τη χώρα διεθνώς. Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου θέτει επιτακτικά θέμα ανοίγματος της ΕΡΤ και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα και η αγαπημένη σας κ. Μέρκελ αρνήθηκε να ταυτιστεί μαζί σας. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και οι ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας καταδικάζουν το κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί βυθίζει την ομογένεια στο σκοτάδι. Θρησκευτικοί ηγέτες όπως ο αρχιεπίσκοπος και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας, ζητούν να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση. 50 γενικοί διευθυντές δημοσίων τηλεοπτικών σταθμών από όλη την Ευρώπη ζητούν το ίδιο. Οι ναυτικοί μας σε όλο τον κόσμο, οι ακρίτες στα νησιά που έμειναν να ακούν στο ραδιόφωνο μόνο αμανέδες. Δημοσιογραφικές ενώσεις, συνδικάτα εργαζομένων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας» τόνισε.

«Να σταματήσει τους εκβιασμούς η Μέρκελ»

«Η Μέρκελ να σταματήσει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας, να σταματήσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, δεν θα γίνουμε αποικία της Γερμανίας» είπε μεταξύ άλλων. «Κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε» είπε για τον κ. Σαμαρά.

«Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει, ούτε καν να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη Μεσογείων – έξω από την ΕΡΤ. Όσο κι αν σας λείψει, πρέπει να το πάρετε απόφαση: Τα σπρεντ της αναξιοπιστίας των εκλεχτών σας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικονομίας. Η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη. Δεν μαζεύεται πια ο πόθος του λαού για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, όσο κι αν τον τρομοκρατήσετε» σημείωσε.

«Στην παγίδα του Success Story του»

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ένα χρόνο τώρα κατέστρεψε κι ό,τι είχε απομείνει όρθιο. Παρόλα αυτά, μίλησε για ιστορία επιτυχίας, προκειμένου να κρύψει την αποτυχία της σε όλους τους τομείς» ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Και μετά τα απανωτά χαστούκια από το ίδιο το ΔΝΤ, από το φιάσκο της ΔΕΠΑ, από τους δείκτες της οικονομίας που διαρκώς επιδεινώνονται, προέβη σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Επιχείρησε να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να ρίξει μαύρο στις οθόνες.  Το πραξικόπημα του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ, ο αποκεφαλισμός χιλιάδων εργαζομένων αλλά και του δικαιώματος του Έλληνα πολίτη στην ενημέρωση, ανέδειξε τα όρια της πολιτικής των μνημονίων και της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων» τόνισε.

«Πίστεψε στο παραμύθι που πουλούσε πριν λίγες μέρες, ότι δήθεν στην Ελλάδα βασιλεύει κοινωνική γαλήνη και πολιτική σταθερότητα. Ότι ο λαός έχει πια αναισθητοποιηθεί από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, τα  χημικά της αστυνομίας, τη μπότα των νεοναζί, την πλύση εγκεφάλου και τον γενικευμένο εμφύλιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Και προχώρησε σε ένα πραξικόπημα όχι μόνο περιφρονώντας τους εργαζόμενους, όχι μόνο αγνοώντας τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, αλλά αντιμετωπίζοντας σαν στυμμένες λεμονόκουπες και τους ίδιους τους εταίρους του. Ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κύκνειο άσμα η ΕΡΤ»

«Το μαύρο, όμως, στην οθόνη, η φίμωση του δημόσιου σήματος γεννά ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το δημόσιο σήμα σε μια κυρίαρχη χώρα παύει να εκπέμπει μονάχα όταν έρχονται ξένα στρατεύματα κατοχής να τη καταλάβουν ή όταν η δημοκρατία μπαίνει σε γύψο. Η ΕΡΤ, όμως, θα αποδειχτεί το κύκνειο άσμα του κου Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Το κίνημα της ΕΡΤ είναι η αρχή του τέλους της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου» υπογράμμισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Γιατί αν σήμερα απολύουν τον διπλανό μας. Αύριο θα είμαστε όλοι εμείς. Και αν σήμερα  κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Αύριο θα πάρουν και τα σπίτια μας για να τα δώσουν στις τράπεζες. Ο λαός μας έχει καταλάβει πια για ποιόν χτυπά η καμπάνα» σημείωσε.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης, την οποία προκάλεσε το παλιό κατεστημένο, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό, η χώρα είχε δύο δυνατότητες: Η μία επιλογή ήταν αυτή που εφαρμόστηκε, χωρίς ποτέ να ζητηθεί η γνώμη του λαού. Μια ψευδεπίγραφη πολιτική μεταρρυθμίσεων. Μια πολιτική αφαίμαξης πόρων από την οικονομία και την κοινωνία. Μια πολιτική ανεργίας. Μια πολιτική που ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου δηλώνει σήμερα κυνικά, ότι την αποφάσισε μέσα σε 10 λεπτά και ο νυν πρωθυπουργός κ. Σαμαράς που σήμερα την υπηρετεί, τότε με πάθος είχε καταγγείλει ως καταστροφική.

Η δεύτερη, όμως επιλογή, η δεύτερη δυνατότητα είναι αυτή που δεν δοκιμάστηκε. Είναι η δυνατότητα που τώρα έχουμε μπροστά μας για να βγούμε από το φαύλο κύκλο του παλιού κατεστημένου» τόνισε.

«Το θέμα είναι τι μεταρρυθμίσεις χρειαζόμαστε»

«Αλλά επειδή γίνεται πολύς λόγος πάλι αυτές τις μέρες για μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνη της ΕΡΤ, ή της εκποίησης δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής, επιτρέψτε μου να το πω: Το θέμα δεν είναι η φιλολογία των μεταρρυθμίσεων. Το θέμα είναι τί μεταρρυθμίσεις χρειάζεται ο τόπος» ανέφερε.

«Για μας μεταρρύθμιση δεν είναι οι απολύσεις, τα λουκέτα, το εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, η περιφρόνηση των ανθρώπων εν ονόματι των αριθμών. Για μας κάθε μεταρρύθμιση -στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην καθημερινότητα, έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο της δουλειάς. Κάθε μεταρρύθμιση  στην οικονομία, δεν έχει στο επίκεντρο τους τραπεζίτες και τους αεριτζήδες, αλλά τους ανθρώπους της παραγωγής και της καινοτομίας» πρόσθεσε.

«Αλλά σήμερα η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό. Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία. Και είναι καθήκον όχι μόνο της αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση  των φαντασμάτων του εμφυλίου» πρόσθσε ο κ. Τσίπρας.

Νέα σεισάχθεια, δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια» όπως και «τη διαγραφή  χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου. Δεσμευόμαστε για την  ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος. Καμιά φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα. Δεσμευόμαστε για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας. Για εγγυημένη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης. Για τη κάλυψη των αναγκών σε διατροφή των πιο φτωχών στρωμάτων. Για τη διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους. Για τη πλήρη δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη και το συστηματικό ιατρικό έλεγχο όλων των παιδιών».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «το πελατειακό κράτος, το μνημονιακό κράτος και το κράτος λάφυρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει. Και μαζί του θα τελειώσει και η πρωτοφανής κατασυκοφάντηση του ρόλου και των ανθρώπων της δημόσιας διοίκησης».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την επαναφορά του κατώτατου μισθού χαρακτηρίζοντάς την ως «όχημα εξόδου από την κρίση» αφού «μόνο οφέλη θα φέρει στην ελληνική οικονομία. Θα της δώσει ώθηση, θα αυξήσει την κατανάλωση, θα ανακουφίσει τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Οι μέρες που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολες μέρες. Οι σειρήνες του αποπροσανατολισμού θα οργιάσουν στους δέκτες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Οι εκβιασμοί και οι απειλές αυτή τη φορά θα είναι δυο φορές πιο ξεδιάντροποι απ’ ότι πέρυσι. Όμως θα τα καταφέρουμε. Ο λαός μας δε θα τους φοβηθεί. Θα εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και θα δικαιωθεί. Διότι ο πόθος για αξιοπρέπεια, για δημοκρατία, για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, αυτή τη φορά θα αποδειχτεί πιο δυνατός από το φόβο και από το μαύρο στις οθόνες και στις ψυχές που σπέρνουν οι πανικόβλητοι εντολοδόχοι των συμφερόντων» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.


σχετικα αρθρα