Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τίποτα δεν τελείωσε για το ΠΑΣΟΚ μετά την χθεσινή δραματική όπως περιγράφεται σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την σκιά σεναρίων εκλογών και αλλαγής πρωθυπουργού.

Ουσιαστικά στελέχη της Ιπποκράτους έλεγαν ότι έδωσαν προθεσμία δύο ημερών στο Μαξίμου για να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, υπαινισσόμενα ότι σε περίπτωση που ο κ. Σαμαράς αναλωθεί σε ερμηνείες και παρερμηνείες της απόφασης μπορεί να υπάρξει εμπλοκή στις συνομιλίες της Τετάρτης.

«Φέρε μας τις προτάσεις σου μεθαύριο» είπε ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό σε μία σύσκεψη ιδιαίτερα φορτισμένη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βάζει τις φωνές στον παρόντα Γιάννη Στουρνάρα για τους χειρισμούς του στο θέμα της ΕΡΤ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ από την άλλη να υπενθυμίζει με νόημα ότι μπορεί να βρεθεί κι άλλη λύση πλην των εκλογών, με υπονοούμενα για αλλαγή πρωθυπουργού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε ιδιαίτερα στους κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης. Είπε ευθέως ότι το ζήτημα δεν είναι η ΕΡΤ αλλά το έλλειμμα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Απέρριψε ως ανεπαρκή τα 9 σημεία του Αντώνη Σαμαρά για την λειτουργία της κυβέρνησης και μίλησε ευθέως για: ΅Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, ανασχηματισμό, και δημιουργία ομάδας συντονισμού που θα εφαρμόζει τις αποφάσεις των τριών πολιτικών αρχηγών".

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι έως την αυριανή νέα σύσκεψη των τριών θα γίνονται παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων ούτως ώστε να βρεθεί εκείνος ο κοινός τόπος που θα επιτρέψει στην τρικομματική κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της. Κυριότερο "αγκάθι" όμως παραμένει το θέμα της ΕΡΤ και η διαφορετική ερμηνεία που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου για την απόφαση του ΣτΕ από εκείνην του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.