Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.

Όπως σημείωναν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η απόφαση αυτή είναι  ιδιαίτερα σημαντική αφού θα αποτελέσει προηγούμενο γι όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θέλει να καταθέσει η κυβέρνηση προκειμένου να κάνει πράξη όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου μάλιστα αναφέρεται: «Η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χωρίς περιστροφές επιβάλλεται άμεσα να φέρει στη Βουλή τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για  την πλήρη κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οποιαδήποτε πρόταση για  τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Οι όποιες προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης και των εταίρων της να κερδίσουν χρόνο προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει τους καθιστά ακόμα περισσότερο έκθετους στον ελληνικό λαό ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση και έχει συνειδητοποιήσει πως το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία.»

Εν τω μεταξύ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών έλεγαν ότι ήταν αναμενόμενα αφού οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης στην πραγματικότητα δεν διαφωνούν στις απολύσεις αλλά τον τρόπο που γίνονται αυτές και πρόσθεταν  ότι ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα  παρά μόνο να δώσει μια μικρή παράταση ζωής στην Κυβέρνηση Σαμαρά.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν έκρυβαν και τον ενθουσιασμό τους για την επιτυχία της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα οπού ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του επιτέθηκε σφοδρά εναντίον του πρωθυπουργού προβλέποντας μάλιστα ότι « σύντομα θα βρίσκεται εκτός του Μεγάρου Μαξίμου με την φράση καληνύχτα κ. Σαμαρά».