current views are: 1

18 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:01

Ακόμα ένα επικοινωνιακό «αντάρτικο» ναυάγησε ανοικτά του… Μαξίμου

Η χθεσινή εικόνα ήταν θλιβερή για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους Βενιζέλο και Κουβέλη που επί μια εβδομάδα αναστάτωσαν το σύμπαν, δημιούργησαν κλίμα αποσταθεροποίησης έδωσαν τροφή για σενάρια πρόωρων εκλογών και όλα αυτά  για να επιδοθούν, στο τέλος,  σε μια τεράστια κολοτούμπα σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.     

Δημοσίευση 04:01’
αρθρο-newpost

Η χθεσινή εικόνα ήταν θλιβερή για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους Βενιζέλο και Κουβέλη που επί μια εβδομάδα αναστάτωσαν το σύμπαν, δημιούργησαν κλίμα αποσταθεροποίησης έδωσαν τροφή για σενάρια πρόωρων εκλογών και όλα αυτά  για να επιδοθούν, στο τέλος,  σε μια τεράστια κολοτούμπα σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.     

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η χθεσινή εικόνα ήταν θλιβερή για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους Βενιζέλο και Κουβέλη που επί μια εβδομάδα αναστάτωσαν το σύμπαν, δημιούργησαν κλίμα αποσταθεροποίησης έδωσαν τροφή για σενάρια πρόωρων εκλογών και όλα αυτά  για να επιδοθούν, στο τέλος,  σε μια τεράστια “κωλοτούμπα” σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.     

Βγαίνοντας μαζί από το Μέγαρο Μαξίμου θύμιζαν τον Κώστα Χατζηχρήστο στην ταινία «Ζήκος ο Μπακαλόγατος» ο οποίος στην πιο χαρακτηριστική σκηνή έλεγε «βαστάτε με μην τον βαρέσω»…

Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκθέσουν τη χώρα διεθνώς, να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής ρευστότητας αλλά το χειρότερο να δημιουργήσουν προσδοκίες σε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ΕΡΤ. 

Χάθηκε η σοβαρότητα από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα προβλήματα της χώρας, συμφώνησαν σε περικοπές και απολύσεις και παρ’ όλα αυτά αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους επανάσταση για λίγες ημέρες, στο όνομα της ΕΡΤ και της Δημοκρατίας.

Βέβαια κοροϊδεύουν τον κόσμο, μπας και κόψουν κανένα εισιτήριο στα χρεοκοπημένα κόμματα τους.

Θυμήθηκαν τη δημοκρατία μετά από σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, μετά την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς επίτροπους και μετά τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. 

Μπορεί να ξεχάσει κανείς τις κόκκινες γραμμές για τα χαράτσια, τον κατώτατο μισθό και τις απολύσεις;

Ο χθεσινός διασυρμό του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, επιχειρήθηκε με τις δηλώσεις τους, να «βαφτιστεί» νίκη, ουσιαστικά επρόκειτο για Βατερλώ και με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης.   

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες ημέρες απειλούσαν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω, ότι αμφισβητούν τον πρωθυπουργό και ότι δεν θα περάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ και τελικά στις δηλώσεις τους,  μας υπενθύμισαν πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης σαν γλάροι μάσησαν αμάσητο το γεγονός ότι η ΕΡΤ κλείνει και τυπικά αφού η απόφαση του ΣτΕ, είναι ξεκάθαρη.

Προσπάθησαν, μάλιστα, να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα της αυριανής νέας συνάντησης με θέμα  την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ.

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωναν ότι η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα, τους άδειαζαν από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέροντας ότι η απόφαση του ΣτΕ ήταν σαφής: “η ΕΡΤ έκλεισε”.

Ήταν ενδεικτική η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: «Η  απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ διατάσει τους αρμόδιους υπουργούς να εκπέμψουν πρόγραμμα μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα. Η απόφαση αυτή επικυρώνει την κατάργηση της ΕΡΤ και του ΔΣ της».

Μπορεί να πιστεύουν ότι αν γίνουν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση θα κερδίσουν ποσοστά για να διασωθούν από την εκλογική συντριβή.  

Αντί να λύνουν συνεχώς δημιουργούν προβλήματα αλλά και στα ουσιαστικά, δεν αντιστέκονται και αποφασίζουν κάθε τόσο να σηκώνουν το δικό τους μπαϊράκι, που κρατάει όσο και τα θαύματα στη χώρα μας.

Ο Βενιζέλος απειλεί τον Σαμαρά ότι δεν κυβερνά μόνος του, την  άλλη διαρρέει, ότι δεν φοβάται τι εκλογές. Από την άλλη  ο Κουβέλης έχει «υιοθετήσει» τους «προβληματικούς» Υπουργούς της κυβέρνησης , τον κ. Ρουπακιώτη και τον κ. Μανιτάκη παρά τα λάθη που έχουν κάνει και τις καθυστερήσεις που προκαλούν στο κυβερνητικό έργο, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να φέρνει τεράστιες ευθύνες για το πρόγραμμα κινητικότητας και αναδιάρθρωσης του Δημόσιου τομέα.

Βενιζέλος και Κουβέλης αγωνίζονται για την πολιτική τους επιβίωση, αναζητώντας διαρκώς αφορμές διαφοροποίησης, αυτό όμως δεν μπορεί κάθε φόρα να γίνεται σήριαλ, ας πάρουν τις αποφάσεις τους.

 Παρά τη ρητορεία τους περί σωτηρίας της χώρα και μεταρρυθμίσεων η πρακτική τους είναι βαθύτατα παλαιοκομματική. Πέρσι, τέτοια εποχή,  που σχηματίστηκε η κυβέρνηση το πρόγραμμα ήταν εκτροχιασμένο και η χώρα στο γκρεμό, το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αναλάβει το μικρότερο δυνατό κόστος  γι’ αυτό αποφάσισε να συμμετάσχει με μη πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ ήθελε να ζωγραφίζει στο «πάτωμα» κόκκινες γραμμές.

Αφού ελήφθησαν σκληρές αποφάσεις , η κατάσταση φάνηκε να σταθεροποιείται αλλά αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους κυβερνητικούς εταίρους ήταν ότι τα όποια πολιτικά οφέλη πήγαιναν στη ΝΔ και στον Σαμαρά. Η ανάλυση των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που είχαν συσπειρώσεις κομμάτων έδειχναν  ότι η ΝΔ έχει διαρροές προς τη ΧΑ αλλά και εισροές ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ. Η απειλή για την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ πολιτικά δεν έρχεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη ΝΔ.

Η ΔΗΜΑΡ εξαφανίζεται στις μυλόπετρες του μνημονίου με τις πιέσεις στο εσωτερικό να αυξάνονται και τον Κουβέλη να ψάχνει το χαμένο αριστερό αξιακό του κώδικα. 

Η μόνη διέξοδος, λοιπόν, που αποφάσισαν και με την ευκαιρία λανθασμένων χειρισμών από τη ΝΔ ήταν  ένα επικοινωνιακό ”αντάρτικο” που όμως δεν  έχει οφέλη, ενώ δε μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές καθώς αυτό θα σημάνει την πολιτική τους εξαφάνιση.


σχετικα αρθρα