«Κατάπτωση πραγματική! Να κρύβονται οι αρχηγοί του διευθυντηρίου που αντικατέστησε την κυβέρνηση πίσω από μια προσωρινή διαταγή δικαστηρίου! Κι όχι μόνο να κρύβονται, αλλά να θέλουν και δυο μέρες για να την ερμηνεύσουν», αναφέρει σε μια οργισμένη ανακοίνωση του το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

«Η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει έως ότου ψηφιστεί ο σχετικός νόμος από τη Βουλή. Οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να μεριμνήσουν για τον τρόπο, ρυθμίζοντας θέματα προσωπικού. Η πιό άμεση λύση είναι να μην ενεργοποιηθεί το άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης περί διακοπής της σχέσης του προσωπικού, έως να ψηφίσει η Βουλή το νόμο για την αναδιάρθρωση», τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ να έλθει στην Βουλή αμέσως. Αυτή είναι η λύση. Πολιτική λύση, καθαρή λύση. Κι αυτή είναι και η καλύτερη εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ. Αφού η πολιτική του διευθυντηρίου κατέπεσε και τα ανέθεσαν όλα στην δικαιοσύνη».