Ψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι υπουργοί Υγείας Α. Λυκουρέντζος, Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εργασίας Γ. Βρούτσης κατέθεσαν τροπολογία με την οποία παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 οι προθεσμίες (που έληγαν στις 30 Ιουνίου 2013) για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας στο «Ερρίκος Ντυνάν» και για την αναστολή πράξεων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης που επισπεύδονται ή ασκούνται από πιστωτές του Ιδρύματος.

Με την τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:

-διευκρινίζονται οι κατηγορίες των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υπηρεσιών υγείας προς τους οποίους έπρεπε να εξοφληθούν οι οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με ποσό έως 1,5 δις ευρώ για την εξόφληση των οφειλών αυτών.

-επεκτείνεται για το σύνολο της επικράτειας η δυνατότητα κάλυψης θέσης αγροτικού ιατρού με θητεία στην περίπτωση μη πλήρωσής της μετά από δύο διαδοχικές προκηρύξεις. Σημειώνεται ότι αυτό ισχύει ήδη στις νησιωτικές περιοχές

-αναμορφώνεται ο νόμος του 2009 για την κάλυψη ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών των καταστημάτων κράτηση από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ώστε 

α) η κάλυψη να δίνεται μόνο σε έκτακτες ανάγκες και αποκλειστικά για ιατρικές υπηρεσίες και 

β) οι υπηρεσίες αυτές να παράσχονται και από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.