Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Διάχυτη είναι η καχυποψία στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και μέσα σ' αυτό το κλίμα αμφισβήτησης προσέρχεται και πάλι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η Ιπποκράτους φαίνεται πως δεν αποκλείει την πιθανότητα εκλογών, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε σε χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση με την οποία κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για διαρροή πληροφοριών μέσω του ΑΠΕ που αναφέρονται σε σενάρια για το μεταβατικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

"Προσβάλλουν την δικαιοσύνη και παίζουν αφελή και επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της πολιτικής σταθερότητας" προειδοποιούσε το ΠΑΣΟΚ με την προσθήκη πως "όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ πηγές της Ιπποκράτους δεν αποκλείουν ακόμη και την πιθανότητα να υπάρξει συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών πριν από την σύσκεψη των αρχηγών στο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος θέλει την ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με το προσωπικό της και αμέσως να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης. Ως εκ τούτου δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε εναλλακτικά σενάρια του Μαξίμου, γνωρίζοντας εξάλλου ότι όσο παραμένει άκαμπτος ο Φ. Κουβέλης τόσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει καμία δυνατότητα ελιγμού.

Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση είναι πρωτοφανής ειδικά όταν αναφέρεται σε κυβερνητικούς εταίρους. Η Ιπποκράτους μιλάει για άμεση "συμμόρφωση" της κυβέρνησης στις διαταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας δείχνοντας την ενόχλησή της για την αδράνεια που επέδειξε το υπουργείο Οικονομικών στην υλοποίηση της απόφαση του ΣτΕ.

Πάντως, εάν τελικώς σήμερα εξευρεθεί λύση στο θέμα της ΕΡΤ τότε ο κ. Βενιζέλος θα βγάλει από τον φάκελο που θα έχει μαζί του στο Μαξίμου όλες τις προτάσεις του για την θέσπιση κανόνων στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης και φυσικά θα παρουσιάσει και τις θέσεις του για τον ανασχηματισμό.