Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σχετικά με τη λειτουργία του καναλιού της Βουλής.

Ο κ. Γλέζος τόνισε ότι «βουβός παραμένει και ο δέκτης του καναλιού της Βουλής μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» επισημαίνοντας ότι για το κλείσιμό του «όμως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόσχημα».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Από τις 11 Ιουνίου 2013 η ελληνική κυβέρνηση, μόνο με μια υπουργική απόφαση (ΟΙΚ.02/11.6.2013), στέρησε από τους απανταχού Έλληνες το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, με πρόσχημα ότι επρόκειτο για σφηκοφωλιά. Επειδή όμως η προσπάθεια φίμωσης του ελληνικού λαού είναι σκοπός της κυβέρνησης, βουβός παραμένει και ο δέκτης του καναλιού της Βουλής μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής όμως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόσχημα.

Επειδή εγείρεται σοβαρό ζήτημα ως προς τη λειτουργία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και τις αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέχρι το περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων.

Επειδή η δημόσια ραδιοτηλεόραση ως πηγή ενημέρωσης και ως φορέας πολιτισμού συμβάλλει στη λειτουργία και την ανάπτυξη της δημοκρατίας.

Επειδή το Κανάλι της Βουλής προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα ενημέρωσης γύρω από οτιδήποτε λέγεται και γίνεται στη Βουλή, φωτίζοντας έτσι τις απόψεις και τις θέσεις όλων των κοινοβουλευτικών παρατάξεων, μέσω των οποίων ο ελληνικός λαός αποφάσισε να εκπροσωπείται.

Ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

1. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε σέβεται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναστέλλει τη διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά αντί αυτού εξακολουθεί να εφαρμόζει την παράνομη απόφασή της;

2. Πώς εξηγείται η μη αναμετάδοση του καναλιού της Βουλής; Αληθεύει ο ισχυρισμός του προεδρεύοντος στη Βουλή Λεωνίδα Γρηγοράκου στις 13.6.2013 ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό πρόβλημα; Αν ναι, μπορείτε να προσδιορίσετε το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα και να λειτουργήσει ξανά το κανάλι της Βουλής;