Η ελευθερία της γνώμης στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποφάνθηκε σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν (του συγκυβερνώντος στην Αυστρία -- με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος), διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η τρόικα δεν έχει ζητήσει το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαν -ο οποίος την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη βρισκόταν για επίσκεψη στην Αθήνα- η τρόικα δεν έχει ζητήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά απλώς έχει διαπιστώσει πως η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις θέσεις στο δημόσιο τομέα και είναι θέμα του ελληνικού κράτους σε ποιούς τομείς θα γίνει αυτό. 

Από τη σκοπιά των επενδύσεων, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής εκτιμά πάντως, ότι το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «δεν βοηθά», καθώς έφερε στη χώρα και πάλι περισσότερη αναστάτωση. 

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του Επιτρόπου σχετικά με την ΕΡΤ, η εκπρόσωπός του, Ανεμαρί Χούμπερ, σημείωσε πως το κλείσιμό της είναι «φυσικά απαράδεκτο». 

Επίσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα, ο Γιοχάνες Χαν επισήμανε πως «τα πράγματα είναι καλύτερα» και πως σε οικονομικό επίπεδο υπάρχει μια «εμφανής ανάκαμψη», με το ποσοστό των απασχολούμενων να ξεπερνά από τον Απρίλιο, για πρώτη φορά, το ποσοστό των ανέργων.