current views are: 1

19 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση11:38

Κοινή γραμμή Βενιζέλου – Κουβέλη για ΕΡΤ ακόμη και αν οδηγηθούμε σε εκλογές

Ραγδαίες πολιτικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθεί το μείζον θέμα της ΕΡΤ.

Δημοσίευση 11:38’
αρθρο-newpost

Ραγδαίες πολιτικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθεί το μείζον θέμα της ΕΡΤ.

Ραγδαίες πολιτικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθεί το μείζον θέμα της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι για περίπου μία ώρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, όπου αποφάσισαν να προσέλθουν με κοινή γραμμή στη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς παρά τις συνεχείς δηλώσεις από τα επιτελεία των τριών κομμάτων πως πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές, το σενάριο αυτό παραμένει ανοικτό.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε μία κοινή γραμμή απέναντι στο σχέδιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την ΕΡΤ καθώς και οι δύο έχουν διαμηνύσει πως επιθυμούν η όποια εκκαθάριση να γίνει με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή με όλο το προσωπικό της.

«Κάναμε μια συνεννόηση» απάντησε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κατά την έξοδό του από τη Βουλή. «Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν» είπε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε μια φειδωλή δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Βενιζέλος μετέβη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου έχει συναντήσεις με στενούς του συνεργάτες.


σχετικα αρθρα