Στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρθηκε, με δηλώσεις της στο newpost.gr η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως χρειάζεται αναδιάρθρωση αλλά με ανοικτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Κατά τη γνώμη μου η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα και να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν μέχρι τώρα με δίμηνες συμβάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της κρατικής τηλεόρασης και να ξεκαθαριστεί ποιοι εργαζόμενοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν από τον νέο φορέα».

Ταυτόχρονα, η κυρία Μπακογιάννη πρότεινε, μιλώντας στο newpost.gr, να τοποθετηθούν σε θέσεις αντιπροέδρων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Πρέπει να γίνουν αντιπρόεδροι οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης για να υπάρχει θεσμοθετημένη λειτουργία της κυβέρνησης», είπε η ίδια και συμπλήρωσε: «Έτσι δεν θα μπορεί κανείς να ασκεί κριτική και θα υπάρχει καταμερισμός των ευθυνών».