Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου με ορατό το αδιέξοδο στο θέμα της ΕΡΤ που έχει δημιουργήσει ρήξη στην τρικομματική κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση παρουσίασε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που θα μετέχουν στο μεταβατικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης προσήλθαν με κοινές θέσεις στη σύσκεψη καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αρχίσει να επαναλειτουργεί με το προηγούμενο καθεστώς και μετά να αρχίσουν οι αλλαγές. Στη σύσκεψη πάντως συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα παρουσιάζονται σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ καθώς νέα εξέταση της υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη, μετά τις αντιφατικές ερμηνείες της προσωρινής απόφασης που εξέδωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Κουβέλη στην Βουλή, συζητήθηκε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς παρά τις συνεχείς δηλώσεις από τα επιτελεία των τριών κομμάτων πως πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές, το σενάριο αυτό παραμένει ανοικτό.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε μία κοινή γραμμή απέναντι στο σχέδιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την ΕΡΤ καθώς και οι δύο έχουν διαμηνύσει πως επιθυμούν η όποια εκκαθάριση να γίνει με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή με όλο το προσωπικό της.

«Κάναμε μια συνεννόηση» απάντησε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κατά την έξοδό του από τη Βουλή. «Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν» είπε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από την άλλη πλευρά το Μέγαρο Μαξίμου προτείνει τη δημιουργία μεταβατικού φορέα, στον οποίο θα προσληφθούν λίγοι εργαζόμενοι, με δίμηνες συμβάσεις και διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή από όπου θα γίνονται οι εκπομπές.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επεσήμανε στον κ. Σαμαρά πως το ΠΑΣΟΚ περιμένει από την κυβέρνηση να καταθέσει κατά τη σημερινή συνάντηση σοβαρές προτάσεις.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει το θεσμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ανέφερε ότι οι απόψεις και οι θέσεις του Κινήματος για το ζήτημα της ΕΡΤ είναι γνωστές και σταθερές, ότι το ΠΑΣΟΚ συμπλέει σε αυτό το ζήτημα με τη ΔΗΜΑΡ και πως, αντίθετα, με τη ΝΔ η συνεννόηση είναι «δύσκολη».