Στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παρέπεμψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις όποιες αποφάσεις αφορούν στο κρίσιμο ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης αλλά και τη ρύθμιση του ζητήματος της ΕΡΤ.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην απόφασή του για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαία η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

«Μια συζήτηση που θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση αύριο το βράδυ στις 8.30. Στη συζήτηση αυτή κρίνονται πολλά θέματα ταυτοχρόνως. Η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα θεσμικής και κοινωνικής ευθύνης. Ότι εχουμε πει δημόσια λέω και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, ζητήματα που αφορούν ένα θεσμό πολύ μεγάλης σημασίας που είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η αποκατάσταση της επαναλειτουργίας της αλλά και την επαναθεμελίωση της ύπαρξης της ίδιας της κυβέρνησης. Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, μιας γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας που αφουγκραζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και με ιδεολογικό πρόσημο σε ό,τι μας αφορά.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και συμφωνία που να διασφαλίσει την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες της. Χρειαζεται μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες θα παρουσιάσω αύριο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ώστε να επανέλθω στη σύσκεψη στις 20:30 μ.μ.» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.