Ως βήμα εκτόνωσης μεταφράζεται η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο το βράδυ στις 20:30 μ.μ. για τις τελικές αποφάσεις τόσο για το ζήτημα επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης όσο και για το ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι υπήρξε μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ένα από τα βασικά θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η ΕΡΤ με σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ. Παράλληλα, όπως είπε, συζητήθηκαν και  θέματα που είχε θέσει ο πρωθυπουργός ο οποίος φεύγει αύριο για Βιέννη και θα γυρίσει το απόγευμα στις 19:15 και θα πάει αμέσως στη σύσκεψη.

Πριν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα παρουσιάσουν στα κόμματά τους τις λεπτομέρειες για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι συζητήσεις και θα προσέλθουν με διατυπωμένη την άποψη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων στη βραδυνή σύσκεψη

Μιλώντας από τα γραφεία του κόμματός του στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ» ενώ ξεκαθάρισε πως «οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα, όχι εκλογές».

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, με κανόνες που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «είναι αναγκαίο και διεκδικώ να υπάρξει νέα επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας». Όπως σημείωσε, η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ είναι διαρκώς παρούσα, όπως και η θέλησή μας να οδηγήσουμε στο δρόμο που οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα στα οποία περιήλθε η χώρα».