Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Έναν ακόμα συμβιβασμό του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη βλέπουν πίσω από τις διαδοχικές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι ολοι οι μετέχοντες στην συνεδρίαση απέφυγαν στις δηλώσεις τους  να αναφερθούν στην ΕΡΤ με το όνομα της αποκαλώντας την απλώς δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η επισήμανση αυτή γίνεται από τα στελέχη της Κουμουνδούρου γιατί δείχνει ότι ήδη οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αποδεχθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με άλλο όνομα και άρα και άλλο καθεστώς.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαναν ακόμα ότι από τις δηλώσεις των δυο πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση έγινε σαφές ότι αυτό που προέχει γι αυτούς είναι ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης παρά μια έντιμη και αποτελεσματική λύση για τους 2.600 εργαζόμενους της ΕΡΤ που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά.

Πρόσθεταν δε ότι για μία ακόμη φορά τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από την νέα διευκρινιστική απόφαση του ΣτΕ προκειμένου κανείς τους να μην χρεωθεί μια κακή ή πάρα πολύ κακή λύση.

«Και πάλι αυτό που προέχει για τους τρεις εταίρους είναι το μικροκομματικό τους συμφέρον και όχι η επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και η αποκατάσταση των εργαζομένων. Στόχος τους είναι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από αυτή την διαδικασία σημείωναν τα στελέχη της Κουμουνδούρου »

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι μέσα από αυτή την διαδικασία γίνεται φανερό ότι η λύση που θα βρεθεί δεν θα είναι σίγουρα προς το συμφέρον των εργαζομένων.

«Εάν επρόκειτο να βρουν μια λύση που θα βοηθούσε τους ανθρώπους της ΕΡΤ δεν θα πήγαινα από συνεδρίαση σε συνεδρίαση  χωρίς αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται προσπαθούν απλώς να βρουν τον τρόπο που  με τον οποίο θα ξεφύγουν από τις ευθύνες τους».

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό στηρίζεται και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και  με την οποία επισημαίνει τα εξής:

«Αν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξακολουθούν να  παίζουν καθυστέρηση, ένα είναι σίγουρο: Όσο διατηρείται το μαύρο στις οθόνες, και η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί με το προσωπικό και τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι να τη φιμώσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να παρανομεί. 

Οι δε κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά δεν μπορούν άλλο να κρύβονται. Δεν είπαν κουβέντα για την παράνομη και αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  γεγονός που  προϊδεάζει πως τελικώς θα συναινέσουν στην πραξικοπηματική απόφαση του Πρωθυπουργού. 

Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με τη δημοκρατία. Ο λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη».