«Το φάντασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη κρεμόταν και το βράδυ της Τετάρτης πάνω από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών, το ραντεβού των οποίων ανανεώθηκε για την Πέμπτη».

Aυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, σχολιάζοντας το χρονικό από την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εκτονώσει την κρίση, ότι πήγε στο ραντεβού των αρχηγών με διαλλακτική διάθεση, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να απορρίψει τους φόβους μιας νέας κρίσης για το θέμα και ότι ο Φώτης Κουβέλης τονίζει πως η ΕΡΤ πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά, σε συμμόρφωση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ, πριν τις οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις.

«Είναι αρκετά απλό: ένα λάθος έχει γίνει και αυτό πρέπει να διορθωθεί,» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πριν από τη συνεδρίαση. «Απαιτεί γενναιότητα να διορθώσει ένα λάθος, αλλά ότι είναι απαραίτητο. Δεν είναι αποδεκτό για μια εκλεγμένη κυβέρνηση να αποτύχει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην ιστορία που έχει κλείσει το δημόσιο κανάλι της, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πιέσεις από δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλη την ήπειρο να ανοίξει εκ νέου η ΕΡΤ και πως η αντίδραση των συνδικάτων είναι εντυπωσιακή.