Παραπλανητική χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη συζήτηση «περί δημοκρατίας» που έχει ανοίξει από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισήμανει, σχετικά με τη «λειτουργία των θεσμών».

Όπως αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα, το συνεχιζόμενο σήριαλ των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών και τα μεταξύ τους παζάρια επιδιώκουν να συγκαλύψουν τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, τόσο στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και των απολύσεων των εργαζομένων όσο και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.

Η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, προειδοποιεί ο Περισσός, θα επιταχύνει την πολιτική χρεοκοπίας του λαού, με νέες περικοπές στην υγεία και την ασφάλιση, νέα φοροληστεία, με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στόχος σύμφωνα με το ΚΚΕ, είναι να εγκλωβιστεί ο λαός σε «κυβερνητικές μεταμφιέσεις στα πλαίσια του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης», αλλά «η λύση για το λαό δεν είναι ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση "σωτήρων", που θα υποκλίνεται στους νόμους του σάπιου συστήματος και του μονόδρομου της Ε.Ε.». 

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ, επαναλαμβάνει και υπενθυμίζει ότι σήμερα επανακαταθέτει τη τροπολογία για την κατάργησή τους.

«Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την εργατική-λαϊκή εξουσία. Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού.