Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να πάει μακριά» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το τσιρότο στο "ραγισμένο γυαλί" δεν θα αντέξει τις πιέσεις του φθινοπώρου».

«Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτήν την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμου ANT1.

Κληθείς να σχολιάσει την σημερινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ότι «απόψε, απομένει μόνο η συσκευασία της συμφωνίας», καθώς όπως είπε, «από ό,τι φάνηκε χθες, επί της ουσίας τα βρήκαν και αποφάσισαν ότι κοινό τους συμφέρον είναι να μην πάνε σε εκλογές, γιατί εκτός του ότι αυτό είναι και ένα πιεστικό αίτημα της τρόικας εξωτερικού προς την τρόικα εσωτερικού, υπάρχει και η εγχώρια διαπλοκή που θέλει την παράταση της σημερινής κυβέρνησης».

Εκτίμησε επίσης ότι «τις μεγάλες υποχωρήσεις θα τις κάνουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης», καθώς, όπως παρατήρησε, έχει εξαφανιστεί από χθες το αίτημα για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ δεν υπάρχει ούτε ο όρος "ΕΡΤ" στις δηλώσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων.