«Ανεπανόρθωτα» έχει πληγεί η κυβερνητική συνοχή, όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως η περίπτωση της ΕΡΤ «ανέδειξε τον αντιδημοκρατικό κυνισμό του κ. Σαμαρά», ο οποίος ωστόσο, όπως τονίζουν, «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο».

Ο Πρωθυπουργός, επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, «υποτίμησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ελληνικής κοινωνίας» διότι το «αποφασίζουμε και διατάσουμε»  λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ δημοκρατικής αφύπνισης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις ανέδειξαν ακόμη «την αναξιοπιστία των κυβερνητικών εταίρων του κ. Σαμαρά, οι οποίοι φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεσή στην αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά παράλληλα ότι «η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή», δεδομένων των σχεδιασμών για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολειών σε ολόκληρη τη χώρα.

Τονίζει τέλος ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν πρωτεργάτες των αγώνων διάσωσης της δημόσιας ραδιοφωνίας τηλεόρασης», έχοντας θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής τους «την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την μνημονιακή λαίλαπα και τον αντιδημοκρατικό αυταρχισμό του κ. Σαμαρά».