Την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα, έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά την ξεχωριστή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.

Υποσχέσεις για βοήθεια από Αυστρία

Την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω Αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη μακρά συνομιλία τους, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του -- συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στη Βιέννη.

Οι κ. Σαμαράς και Σπίντελεγκερ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως τις εξελίξεις στην Τουρκία, την ΠΓΔΜ, το Αιγαίο, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος αναχώρησε λίγο αργότερα από τη Βιέννη, επιστρέφοντας στην Αθήνα, είχε επίσης μία κατ' ιδίαν συζήτηση για πολύ ώρα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Έντα Κένι.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η διεξαγωγή της συνόδου της επιτροπής αυτοδιοίκησης που είναι να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ από πηγές της συνόδου αναφερόταν πως θέμα αποτέλεσε και η μεγάλη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και η συζήτηση του προεκλογικού προγράμματος πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του.