Σανίδα σωτηρίας αναζητά η κυβέρνηση και στρέφεται στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά ότι "τώρα είναι ώρες ευθύνης και προέχει η σωτηρία της χώρας".

Οπως έγραψε νωρίτερα το newpost, ο Ανδρέας Λοβέρδος βολιδοσκοπείται από το Μαξίμου -κατ' επέκταση και ο Χρήστος Αηδόνης- ο οποίος όμως με τη δήλωσή του αυτή δίνει ένα στίγμα "ενότητας" και πλέον φαίνεται να ανοίγει... την πόρτα.

Ο πρώην υπουργός προσθέτει: "Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, δηλώσαμε πως οι εκλογές ισοδυναμούν με καταστροφή. Παραμένουμε σε αυτή τη γραμμή της εθνικής ευθύνης απέναντι στο παροξυσμό της ανευθυνότητας», πρόσθεσε με νόημα και συμπλήρωσε:

"Οποιος κερδίσει (σ.σ. τις εκλογές) θα λάβει συντρίμια. Επιμένουμε στη γραμή εθνικής ευθύνης απέναντι στον παροξυσμό ανευθυνότητας. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες πολιτικών εξελίξεων που το ερώτημα αν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης δεν πρέπει να απαντηθεί ούτε να τεθεί. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές. Οποιος λειτουργεί στην κατεύθυνση αυτή ανταποκρίνεται στην ευθύνη για την οικονομία και τους πολίτες της χώρας. Οποιος ωθήσει τα πράγματα σε εκλογική διαδικασία οδηγεί τη χώρα σε καταστροφή".