«Η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην τρικομματική κυβέρνηση. Παράλληλα υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει πρόωρες εκλογές.

«Είναι προφανές πως έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της τρικομματικής κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εκ νέου επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.

«Μέσα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που κάναμε, ζητήσαμε την επαναλειτουργία για την ΕΡΤ, την άμεση ψήφιση του νόμου για το νέο φορέα, τη σύσταση μίας επιτροπής προσωπικοτήτων που θα καθορίσει πως θα λειτουργεί το νέο ίδρυμα, και συζητήσαμε την ανάγκη να δημιουργηθεί μία θέση υφυπουργού» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Έγιναν βήματα προσέγγισης και επανόρθωσης, δεν μας ικανοποιούν, αλλά ο πρωθυπουργός αποδέχεται την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σημείωσε.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: 

«Παρότι αυτό απέχει από την θέση μας - για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ- μας επιτρέπει να συζητήσουμε για την λειτουργία της κυβέρνησης και του τόπου».

«Ζητάμε από τη ΔΗΜΑΡ να εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση υπό τους όρους που ανέπτυξα και τους θεωρώ αυτονόητους», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θέλει ο κόσμος εκλογες» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «οι πολίτες θέλουν η κυβέρνηση να λειτουργήσει σωστά, αποτελεσματικά γρήγορα και με προοδευτικό πρόσημο».

Είμαστε η δημοκρατική παράταξη και ξέρουμε να απαντούμε στις αγωνίες του πολίτη είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Θα βοηθήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η διάλυση της βουλής και η προσφυγή σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, την άμεση συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, συγκάλεσε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:15, στην Ιπποκράτους.

TAGS