Τους υπουργούς που στηρίζονται από τη ΔΗΜΑΡ αποσύρει από την κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση δίνοντας ψήφο ανοχής σε όλες τις αποφάσεις και επιλογές, χωρίς να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Πριν από λίγο σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου ο Φώτης Κουβέλης ήταν αρκετά σκληρός, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη στάση σχετικά με το ότι παρά την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες της ΕΡΤ, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα το μαύρο και με ό,τι αυτό μπορεί να συμβολίζει να φτάνει στους τηλεοπτικούς δέκτες»

Δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα αλλά δημοκρατικής συμφωνίας, τόνισε ο πρόεδος της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως δεν επήλθε συμφωνία.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στη υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δίχως την υπογράφη των τεσσάρων υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ» είπε ο κ. Κουβέλης.

Πάντως σημείωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική.

Καταλήγοντας επέμεινε ότι δεν είναι ευθύνη της ΔΗΜΑΡ το γεγονός πως δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος. «Η πρόταση που κάναμε αποτελούσε ικανή βάση για να συμφωνήσει ο Πρωθυπουργός», πρόσθεσε.