«Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ώστε η δημιουργία και η αναδιοργάνωση του νέου φορέα να γίνει με παρόντες τους εργαζομένους» δήλωσε ο κ. Κουβέλης λέγοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι «το μαύρο στη ραδιοτηλεοραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η διακοπή των συχνοτήτων της ΕΡΤ». Υπογράμμισε παράλληλα ότι είναι ζήτημα «δημοκρατικής νομιμότητας να μείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες της ΕΡΤ, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα το μαύρο και με ό,τι αυτό μπορεί να συμβολίζει να φτάνει στους τηλεοπτικούς δέκτες» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα αλλά δημοκρατικής συμφωνίας, τόνισε ο πρόεδος της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως δεν επήλθε συμφωνία.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στη υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δίχως την υπογράφη των τεσσάρων υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ» είπε ο κ. Κουβέλης.

Πάντως σημείωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική.

Καταλήγοντας επέμεινε ότι δεν είναι ευθύνη της ΔΗΜΑΡ το γεγονός πως δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος. «Η πρόταση που κάναμε αποτελούσε ικανή βάση για να συμφωνήσει ο Πρωθυπουργός», πρόσθεσε.