Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Πράσινο φως από τα όργανα του κινήματος για την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πήρε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του τρικομματικού σχήματος.

Κοινοβουλευτική ομάδα και Πολιτικό Συμβούλιο επικύρωσαν ουσιαστικά την δήλωση του κ. Βενιζέλου με την οποία ζητούσε προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές να συνεχίσει το κόμμα του να στηρίζει την κυβέρνηση ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι ενστάσεις παρά το αρχικό μούδιασμα δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες και κατατέθηκαν χωρίς όμως να υπάρξει απόλυτη διαφωνία από τους κ.κ. Μωραίτη, Τριαντάφυλλο, Κουτσούκο,Σκανδαλίδη και Καρχιμάκη .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλόγως με τις εξελίξεις στο κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου δεν αποκλείεται να έχει σήμερα και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό με στόχο να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους. Ορισμένοι μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εντός της ημέρας σε περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ αποσύρει τους υπουργούς της από το κυβερνητικό σχήμα.

Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν χθες τουλάχιστον πέντε τηλεφωνικές επαφές. Στις δύο πρώτες κάλεσε ο κ. Βενιζέλος και ενημέρωσε για τις προθέσεις του Φ. Κουβέλη, ενώ στις βραδινές την πρωτοβουλία πήρε ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιζητούσε να επιβεβαιώσει ότι το ΠΑΣΟΚ όντως θα παραμείνει στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η ΔΗΜΑΡ "πούλησε" το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζοντας δι' ασήμαντον αφορμήν το κοινό μέτωπο που είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δεκαήμερο με αφορμή τις εξελίξεις στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.