current views are: 2

21 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:11

Το τηλεφώνημα Κουβέλη: «Βαγγέλη έχω αντιδράσεις, δεν περνάει»

Την Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 04:11’
αρθρο-newpost

Την Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Την Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Στην τεταμένη ατμόσφαιρα της συνάντησης των τριών, αυτό ενδεχομένως και να είχε συμβεί, και πιθανόν η ντρίπλα με την απόφαση του ΣτΕ να ήταν ο μόνος λόγος που δεν συνέβη. Την Τετάρτη το απόγευμα ωστόσο, φάνηκε ότι άλλαξε γνώμη και μαλάκωσε τη στάση του. 

Την επόμενη μέρα αντιμετώπισε άσχημο κλίμα και μηνύματα δυσαρέσκεια στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής  ζητήθηκε από τον Φώτη Κουβέλη σκληρή στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η θέση επανήλθε στην αρχική που οδηγούσε σε αδιέξοδο: «Επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μέσα  από ένα καθολικό διάδοχο σχήμα όπως της ΕΡΤ. Επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού και εν κινήσει  να γίνουν στον νέο φορέα οι όποιες αναδιατάξεις».

Όλη τη μέρα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έλεγαν ότι υπήρχε “πρόβλημα” με το θέμα των εργαζομένων.

Στην συνεδρίαση των οργάνων παρουσία των υπουργών και υφυπουργών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης μίλησε για επαναπρόσληψη περίπου 1.700 εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις.

Τα στελέχη, όμως, ζήτησαν σκληρότερη γραμμή καθώς θεωρούσαν ότι ο Σαμαράς είναι στριμωγμένος και θα έπρεπε να πιεστεί ακόμη περισσότερο.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η πρόταση  περί απόσυρσης των υπουργών και ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Κουβέλης δέχτηκε την πρότασή της συντριπτικής πλειοψηφίας, χωρίς να τη θέση σε ψηφοφορία.

Ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενημερώνοντας τον ότι δεν περνάει η πρόταση που είχαν την προηγούμενη συμφωνήσει. πρωθυπουργού.

Στην ΔΗΜΑΡ υπήρχε ανησυχία και φόβος για την τύχη του κόμματος, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, που θα χρεωθούν οι ίδιοι. Θεωρούν ωστόσο, ότι ακόμα χειρότερη τύχη τους απειλεί, αν υποταχθούν στον «ταμπουκά του κ. Σαμαρά».

Άλλωστε πιστεύουν, ότι ακόμα και αν το κάνουν αυτό, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να προσφύγει στις κάλπες αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές, η πεποίθηση τους είναι ότι έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές, τις οποίες με κάποιο τρόπο θέλει να τους χρεώσει. 

Σε αυτήν την περίπτωση, λένε θα εκμηδενιστούν, η αντίδραση τώρα μπορεί ενδεχομένως να περισώσει κάτι. Όπως έλεγε μάλιστα κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, αν η επιλογή σου είναι μόνο για το τι θα χάσεις, επιλέγεις να χάσεις με αξιοπρέπεια. Αν αυτό αποτελούσε χρησμό, δεν είναι καθόλου ευοίωνος για τη συνέχεια της τρικομματικής… έγραφε το newpost πριν από λίγες ημέρες και επιβεβαιώθηκε.

 


σχετικα αρθρα